SPU / Vauhtilajien jaosto
Suomi-Cup 2015 taputeltu
14.09.2015 07:56

Alamäkiajon Suomi-cup on taputeltu ja kiharaiseksihan se meni. Ennen viimeistä lauantaina ajettua Sappeen kilpailua voitosta taisteli vielä useampi kuski ja aika-ajon jälkeen näytti että Anssi Koskinen veisi koko potin. Mutta kisalasku ratkaisee ja siinä voiton vei Antti Lampen ennen Mika Sukasta ja Visa Linnalaa, Anssi jäi sijalle 10 ja tämä tarkoitti loppupisteissä sitä, että kokonaiscupin vei nimiinsä Antti Lampen. SM-kultaa pokannut Mika Sukanen nuoli Andorran taisteluhaavoja ja pokkasi kokonaiscupin hopean niukasti ennen Linnalaa, joka kellotti aika-ajossa päivän nopeimman ajan mutta kisassa ei ihan osunut. Kokonaispisteissä siis järjestys Lampen, Sukanen, Linnala, Koskinen, Ormo.

M18 sarja on ollut Petteri Leivon hallinnassa alusta saakka, mies on napsinut täydet pisteet kaikista kisoista ennen Sappeeta ja cupin voiton varmistelu olikin päivän epistola. Kovan vastuksen kauden mittaan antanut Eero Saarela oli Sappeella nopein ja täysillä pisteillä nappasi cupin kokonaissijoituksessa hopeaa, Aapo Soukkio nousi pronssille Atte Atravan jäätyä pisteittä viimeisessä kisassa.

16-vuotiaissa Oskar Vuori ja Lauri Portti päätyivät koko kauden jatkuneen kisailun jälkeen uskomattomasti tasapisteisiin ja Matias Laine jäi vain kymmenen pisteen päähän kolmostilalle. 

M30 sarja oli myös erittäin tarkkaa vääntöä, lopulta Jaakko Järvinen vei M30-sarjan tuplan eli cup-voiton kaveriksi SM-kullalle, reilulla yhden pisteen marginaalilla ennen Karri Koskitannerta. Jani Kuosmanen pokkasi pronssia. 

M14 sarjan harjasi Onni Rainio näytöstyyliin, Peetu Haverinen ja Eetu Frilander ottivat muut mitalit. 

M12 sarjassa Veeti Heinonen nappasi upean Sappeen kisan suorituksen avulla voiton cupissa, Kalle Nieminen toinen ja Sami Päivärinta kolmas. 

M10 sarjan ylivoimainen ykkönen oli puolestaan Pessi Haverinen ennen Ville Niemistä ja Sasu Päivärintaa. 

Naisissa lisenssipuolella nähtiin tänä vuonna vain Kadi Alber Tahkolla, joten suurta kisailua ei saatu. Sappeella puolestaan harrasteen puolella oli ilahduttavan paljon uutta verta, joten eiköhän sieltä vielä naisiakin kisakuvioihin nouse. 

Kaikki tulokset, pisteet jne nähtävillä kootusti täällä. 

Kuvia (C) Kosti Koistinen

Kuvia Sappeelta tästä, (C) Valtteri Enstedt

Viimeksi päivitetty 14.09.2015 12:07
 
Loppukauden kisarutistus käynnissä
04.09.2015 09:28

Kausi lähenee iltaansa taas kovaa vauhtia niin kotimaassa kuin isommilla vuorillakin. 

Kotimaan Suomi-cupista on jäljellä enää sinetti, kun Sappeella ajetaan finaali 12.9. Pistetilanne on monessa sarjassa erittäin kutkuttava ennen viimeistä kisaa, ja kun vielä viimeisestä kisasta tulee korotetut pisteet niin kiharaiseksi menee. 

Pisteet kohdassa 4/5 tästä.

Maailmancupin osalta alamäkiajo on jo paketissa ja Gwinhän sen vei melko vakuuttavilla suorituksilla. Nyt on vielä kuitenkin jäljellä tänä viikonloppuna ajettavat MM-kisat Andorrassa, joten antennit ojoon sunnuntaina, näkyy täältä: 

http://www.redbull.tv/videos/event-stream-584/downhill-final-men

Suomalaisista tulessa on junioreissa Eero Saarela ja Petteri Leivo ja miesten puolella lippua vie mestarismies Sukanen. Tsemppiä kisoihin, niin etelässä kuin Suomessa!

 
Mika Sukanen on alamäkipyöräilyn uusi mestari
27.06.2015 17:59

Mika Sukanen on juuri heti sitten napannut alamäkipyöräilyn valtikan Tahkovuorella ajetuissa SM-kilpailuissa. Sukanen vei voiton ennen Antti Lampenia reilun puolen sekunnin erolla. Kolmanneksi rullaili ilman ketjuja ajanut Joonas Savolainen.

Täydelliset tulokset tästä (.pdf)

Kisa saatiin vietyä läpi kuivassa kelissä, vaikka sateen uhka leijui kokoajan kisa-alueen yllä. Kuiva keli oli varmasti monelle mieleen, sillä nyt kisattiin taas ns. vanhalla puolella, eli rata oli hyvin kulunut, kivikkoinen ja juurakkoinen, eikä urakkaa helpottanut pitkät siirtymät tuolihissille. Rata myös ristesi ensi kertaa samanaikaisesti ajetun TahkoMTB:n reitin kanssa, kun alamäkiajorata meni varta vasten rakennetun sillan yli ja MTB-kuskit puolestaan alta. Näin nähtävää riitti ja yleisöä olikin sillan kohdalla runsain määrin. 

Alamäkipyöräkaravaanit suuntaavat seuraavaksi kohti Hervantaa, jossa ajetaan Häme-Cupin osakilpailu heinäkuun puolenvälin jälkeen. Suomi-Cup puolestaan jää kahden kuukauden tauolle ja seuraavaksi pisteitä jaetaan Kalpalinnassa elokuun lopussa. 

Kisakalenteri tästä. 


Viimeksi päivitetty 27.06.2015 18:04
 
Alamäkiajon Suomi-cup käynnissä
08.06.2015 21:22

Pistetaulukko 2/5 kohdassa.

Alamäkiajon Suomi-cup on pyörähtänyt käyntiin kahden osakilpailun voimin, joiden tulokset on nyt pienten tekniikkahaasteiden jälkeen linjoilla. Pistetaulukko päivittyy tämän viikon aikana myös. 

Jo ajettujen kisojen tulokset löytyvät tuolta sivulta: http://mountainbike.fi/vauhtijaosto/kilpailutulokset/419-2015-06-08-19-09-37

Mustavuoren ja Laajavuoren tulokset myös suoraan tästä. 

Samalle sivulle tulee myös muut tulokset, joten kirjanmerkkeihin naps. 

Seuraavaksi ajetaankin SM-mitaleista perinteisissä maisemissa Tahkovuorella 27.6.2015 , jälleen samanaikaisesti TahkoMTB:n kanssa, joten luvassa on varsinainen pyöräilyjuhla!

Viimeksi päivitetty 15.06.2015 22:27
 
Alamäkipyöräilyleiri 13.-14.6.2015 Laajavuori PERUTTU
21.04.2015 09:06

HUOM!

Erittäin vähäisen ilmoittautumismäärän vuoksi leiri joudutaan valitettavasti perumaan. 


Alamäkipyöräilyleiri 13.-14.6.2015 Laajavuori

Leiri on tarkoitettu noin 10-16 vuotiaille nuorille. Leirille perustetaan kaksi ryhmää:

- Kilpa: kisanaamoille.

- Harrastaja: mäkihommat jo vähän tuttuja, vaatimuksena hissin käytön osaaminen.

Leirin hinta: 125 € PERUTTU

Sisältää opetuksen kahtena päivänä, hissilipun leirin ajaksi sekä lounaat.

Sisältö:

  • Ajotekniikkaharjoittelu.
  • Ajokalusto ja säädöt.
  • Kilpailijoille kilpailuun liittyvät vinkit.
  • Henkilökohtainen palaute: vahvuusalueet/harjoitettavaa.

Leirin aikataulu:

La 13.6. klo 9:00 - 15:00

Su 14.6. klo 9:00 - 15:00

Edullista majoitusta saatavilla aivan rinnealuelta, katso tarkemmin www.laajis.fi.

Ilmoittautumiset:

terosalokuusi13(ät)gmail.com

Tiedustelut:

Tero Salokuusi

040 5841164

SPU / vauhtijaosto

Viimeksi päivitetty 10.06.2015 12:25